
- 43 Dry
- A lulu
- Amarula French Toast
- American cooler
- Ananas daiquiri
- Ananas fizz
- Anita
- Ankle breaker
- Arawak
- Atlas
- Bahama Mama
- Bahia
- Baileys tropic
- Bali dream
- Banana Colada
- Banana cow
- Banana Daiquiri 2
- Banana royal
- Barbarry coast
- Beach Bum
- Beau rivage
- Bjeuns paradise
- Black Cobra
- Black Devil
- Black Italian
- Black sun
- Blue B Cup
- Bombay punch
- Bossa nova
- Boston Cooler
- Boston Tea
- Bourbon Mint Julep
- Bushranger
- Caribbean Kik
- Cherry daiquiri
- Cherry de luxe
- Cherry rum
- Chocolate Vice
- Clash
- Coco Verte
- Cocoskiss
- Colt cruiser
- Crazy banana
- Cuba Libre
- Curacao de luxe
- Daiquiri
- Dinopark
- Drambuie tropical
- Dutch Love
- Esona Bella
- Five oclock
- Fluffy Duck
- Frozen Banana Daiquiri
- Frozen Mango Daiquiri
- Gauguin
- Golden friendship
- Green Eyes
- Green Forrest
- Havana Special
- Hemingway Daiquiri
- Hilvies Bachelor Cocktail
- Hot Buttered Rum 2
- Iced tea
- Joy To The World
- Kings Daiquiri
- Kingston town
- Kiwi mojito
- Lemon Daiquiri Punch
- Limbo cherry
- Little devil
- Little princess
- London fever
- Long Leeuwarden Iced Tea
- Malibu Monsoon
- Mango el dorado
- Marninique
- Marrianna
- Mary pickford
- Maxima Mojito
- Minnie Mouse
- Moijito Boum Boum
- Mojito
- Mug in space
- Nuclear Rainbow
- Oro
- Paris opera
- Peachnuts
- Petite fleur
- Pina Colada pitcher
- Pineapple daiquiri
- Quarter deck cocktail
- Raffaello
- Red and white
- Red colada
- Redcoat
- Robinson crusoe
- Rolling home
- Rum cola
- Rum Daisy
- Rumcico
- Sangria De Cava
- September morning
- Show
- Skylab
- Southern comfort pink
- Southern Sunset
- Ster van het zuiden
- Swept away
- Temper
- Troh up
- Tropical Gold
- Upton
- Vijgenblad
- Virginia egg nog
- Waikiki
- Walrus
- Yellow bird
- Zabao
- Zombie
- Zuiderzeedroom
Wat is Rum?
Rum is een sterke drank die wordt bereid uit de bijproducten van suikerriet (met name melasse) of soms uit vers suikerrietsap of suikerrietsiroop.
Hoe wordt Rum gemaakt?
De melasse wordt eerst verdund met schoon water, zodat volledige vergisting een alcoholfractie van 7% tot 8% op zou leveren. Vervolgens wordt deze oplossing vergist. Afhankelijk van de methode kan dit in twee dagen klaar zijn of tot twaalf dagen duren. Langzame fermentatie levert een product met meer hogere alcoholen en esters dan snelle fermentatie. De rum wordt dan gedistilleerd in een zogenaamde pot still (batchproces) of een column still (continuproces). In de pot stills, die alcoholpercentages van rond de 65% leveren, worden over het algemeen de meer aromatische rums (hoge-esterrum) gedistilleerd, en in de column stills (die typisch tot zo'n 95 volumeprocent alcohol opleveren) de zogenaamde light rums. Hierna kan de rum nog rijpen, in roestvrijstalen tanks (voor witte rum, die vaak na de rijping nog wordt gefiltreerd om een zo helder mogelijk eindproduct te verkrijgen) of in houten vaten, waarbij de rum extra kleur verkrijgt afhankelijk van de rijpingsduur en de mate van verkoling van het hout. Over het algemeen zijn de rums die in flessen verkocht worden in de landen blends. Dit houdt in dat er diverse typen rum worden gemengd om zodoende een constante kwaliteit van het desbetreffende type/merk te krijgen, maar nog meer om tot een voor de verkoper uniek product te komen.
Hoeveel alcohol zit er in Rum?
Door fermentatie ontstaat alcohol, en door destillatie verkrijgt men dan een drank met een hoger alcoholgehalte, tussen de 65 en de 95 volumeprocent (afhankelijk van de methode), en meestal wordt de rum rond de 40 vol% alcohol gebotteld, na verdunning met regenwater, water uit bergbeken of gedestilleerd water.
Hoe wordt Rum gemaakt?
Rum kan puur gedronken worden, of als mengsel met bijvoorbeeld cola (de zogenaamde Cuba Libre of baco, van bacardi-cola). Ook kan rum gebruikt worden om mee te koken.