Cocktails
Cocktails
Cocktail gids twitterCocktail gids rss feedCocktail gids facebookCocktail gids app
Menu

Alcohol

Alcohol is een kleurloze, natuurlijke vloeistof die ontstaat door vergisting van vruchtensuikers of van suikers uit granen.Al jaren wordt op deze manier alcoholhoudende drank gemaakt.De hoeveelheid alcohol die ontstaat bij de vergisting hangt af van de beschikbare hoeveelheid suikers.Als het alcoholpercentage ca. 15% is geworden stopt de vergisting vanzelf.

Zwakalcoholische dranken:
Dranken met een alcoholpercentage tussen 1 en 15% zijn de zwakalcoholische dranken.Bijvoorbeeld bier, wijn, premix dranken.

Sterke (gedistilleerde) dranken:
Van zwak alcoholische dranken kan men dranken maken met hogere alcoholpercentages zoals sterke drank van meer dan 15%.Dit gebeurt middels een methode die destilatie heet. Daarbij wordt de alcoholische drank verhit en de dampen vervolgens sterk afgekoeld.Er ontstaat dan een gedistilleerde drank.Voorbeelden van sterke drank zijn: wodka, whisky, jenever en likeuren.

Alcohol = alcohol = alcohol
Elke alcoholische drank heeft zijn eigen standaard glas.Hoe sterker de alcoholische drank des te kleiner het glas.Dit betekent dat een standaardglas bier, wijn of jenever evenveel alcohol bevat.Voor meer informatie over standaardglazen ga je naar genietmaardrinkmetmate.nl


Jij en alcohol

Alcohol drinken onder de 16 jaar is niet goed voor je lichaam omdat je lichaam dan nog in ontwikkeling is.

Daarom:
Geen 16 Geen Druppel!

Alcohol onder de 16? Natuurlijk niet!!
Ben je ouder dan 16 en wil je alcohol een keer uitproberen, praat er dan eerst over met je ouders.Zij kunnen je vertellen wat de effecten zijn en waar je voor moet oppassen.Wil je met je ouders praten maar weet je niet zo goed hoe?Ga dan naar de STIVA website www.stiva.nl 

Meer informatie kun je vinden op Drinkwijzer.info