Stroh Rum 

Stroh Rum
De volgende cocktails bevatten Stroh Rum:

Wat is Stroh Rum?

Stroh, in het dagelijks taalgebruik ook wel aangeduid als strohrum, is een sterk alcoholische drank afkomstig uit Oostenrijk. Stroh Rum werd voor het eerst gemaakt in 1832 in Klagenfurt. De naam van de drank is vernoemd naar uitvinder Sebastian Stroh. Stroh is in meer dan 30 landen te verkrijgen. Het is Oostenrijks meest bekende sterk alcoholische dranken merk. Jaarlijks worden er meer dan 10 miljoen flessen van verkocht.

Hoe wordt Stroh Rum gemaakt?

De grondstof voor Strohrum is suikerriet-melasse. Na vergisting wordt door middel van kolomdestillatie de alcohol hieruit gewonnen. Door de fabrikant worden er daarna nog kleurstoffen, geur- en smaak-essences aan toegevoegd. Om deze laatste reden voldoet de drank niet aan de Europese definitie voor rum, en mag de drank in de EU niet als 'rum' verkocht worden en wordt onder de naam Stroh verhandeld.

Hoeveel alcohol zit erin Stroh Rum?

Het is verkrijgbaar in vier varianten: Stroh 38, Stroh 60, Stroh 80 en Stroh Jagertee. De getallen staan voor het alcoholpercentage in de dranken.

Hoe smaakt Stroh Rum?

troh heeft de geur en smaak van vanille, eikenhout en een vleugje sinaasappel met amandelen. De sterke varianten worden veel gebruikt als ingrediënt voor cocktails (o.a. B-52 cocktail, punches (o.a. de Feuerzangenbowle) en cakes uit met name de Oostenrijkse keuken.

Welke soorten Stroh Rum zijn er?

Stroh 80

Stroh 80 heeft een alcoholpercentage van 80%. Deze drank is bedoeld om mee te mixen of als toevoeging bij het koken. Direct drinken kan ook maar het is dan aan te raden de Stroh Rum ten minste te verdunnen met een gelijke hoeveelheid water.

Stroh 60

Stroh 60 wordt het meest gebruikt in de keuken als ingrediënt in allerlei bakproducten zoals cakes, taarten en flensjes. Maar ook in vruchtenbowls en de rumtopf. Ook deze stroh rum wordt meestal niet direct onverdund geconsumeerd.

Stroh 40

Stroh 40 in Nederland enkel als Stroh 38 verkrijgbaar. Deze drank kan direct gedronken worden. Deze stroh rum wordt weleens in de mix gedronken, zoals met cola of chocolademelk.

Stroh Jagertee

Jagertee is een warme drank uit Oostenrijk gemaakt van zwarte thee, Stroh rum en kruidenextracten zoals vanille, steranijs en kaneel. Stroh Jagertee bevat 40% alcohol. Met 1 deel Stroh Jagertee en 2 delen heet water wordt deze warme drank gedronken. Jagertee is zeer populair bij wintersporters en wordt dan ook in veel Oostenrijkse apres-skibars geschonken. Jagertee kan wel eens onderschat worden omdat de suiker, de kruiden en de thee de alcoholsmaak maskeren, waardoor sneller en meer wordt gedronken en de alcohol dus harder toeslaat.