Cocktail Recept: Sinaasappellikeur
Wat heb je nodig voor een Sinaasappellikeur?
- 0,3 kop Cognac
- 1 kop Stroh Rum
- 0,5 kop Sinaasappelschil
- 5 kop Water
- 3 kop Suiker
- 1 Kaneel
- 3 Kruidnagelen

Hoe maak ik een Sinaasappellikeur cocktail?
Strooi een deel van de suiker over de geraspte en gevijzelde schillen.
Doe mengsel dan in een fles met een wijde hals.
Giet hier de alcohol en de cognac bij.
Sluit de fles goed af en laat deze mix een week staan.
Doe na die week in de 5 kopjes water de rest van de suiker, de kruidnagelen en het kaneelstokje.
Laat dit mengsel 5 minuten koken.
Daarna het water laten afkoelen.
Haal het kaneelstokje uit het afgekoelde mengsel.
Schenk het afgekoelde mengsel ook in de fles en sluit deze goed af.
Laat deze mix ook weer minstens een week staan.
Daarna kunt u van uw zelfgemaakte sinaasappellikeur gaan genieten.
