Cocktails
Cocktails
Cocktail gids twitterCocktail gids rss feedCocktail gids facebookCocktail gids app
Menu

Goldstrike Goldstrike toevoegen aan je drankvoorraad

Wat is Goldstrike?

Goldstrike (Gold Strike) is een Nederlands goudhoudende kaneellikeur.
De bekendste combinaties met Goldstrike zijn Gold Digger (met wodka), Fort Knox (met tonic), Black Gold (met cola), Bio Black Gold (met bio cola), Royal Energy (met energy drink), Stuiterbal (met Blue Curacao) en Fireball (met Fanta).

Hoe drink je Goldstrike

De Goldstrike wordt vaak genuttigd op een zeer kenmerkende manier: De goed gekoelde drank wordt in shotglaasjes geschonken, de "deelnemers" ademen uit en na het in één keer achterover gooien van het glaasje, worden de wijs- en middelvinger verticaal stevig op de lippen gedrukt. Door de kleine opening wordt vervolgens goed geïnhaleerd. Deze methode is ontstaan als drinkspelletje vanwege het feit dat vroeg of laat volledig inhaleren niet meer mogelijk is en er dus altijd wel iemand als proestende verliezer aangewezen kan worden. Tevens wordt Goldstrike vaak in brand gestoken om het vervolgens door een rietje op te drinken.

Wat ziet er in Goldstrike?

Deze worden gestookt uit gedestilleerd water, alcohol, suiker, kaneel, walnoot, zoethout en bevatten ook 23,9 karaats bladgoud.

Hoeveel alcohol zit er in Goldstrike?

Goldstrike heeft een alcoholpercentage van 50% en kan puur en eventueel gekoeld gedronken worden, maar leent zich ook voor mixdrankjes.