Cocktail Recept: Sazerac

Wat heb je nodig voor een Sazerac?

Een Sazerac cocktail bevat de volgende ingredienten:print cocktail recept

Hoe maak ik een Sazerac cocktail?

Iets dat de Sazerac onderscheidt van andere cocktails is het insmeren van het glas met absint of pastis. Absint werd oorspronkelijk gebruikt, maar is sinds een tijdje lastig verkrijgbaar, dus wordt ook wel pastis gebruikt. Andere vervangers kunnen zijn Pernod, Herbsaint, Ricard, Absente of groene Chartreuse. De drank van keuze wordt dus over de binnekant van een ouderwets glas gedropen, en als er een laagje in het glas blijft zitten wordt dit verwijderd. Je kan dit glas dan gebruiken om uit te drinken of om uit te serveren.
Vroeger werd een suikerklontje dat een klein beetje was nagemaakt op de bodem gelegd, maar tegenwoordig gebruikt men vaker gewone simpele siroop.

De originele Sazerac had een basis van druivenbrandy. Tegenwoordig wordt echter vaker gebruik gemaakt van roggewhiskey (rye whiskey). Bourbon kan ook een vervanger zijn.
Vervolgens worden enkele druppels tot enkele scheuten Peychaud's bitter en Angostura bitter toegevoegd.
De ingredienten wordt in een glas gevuld met ijs gedaan en geroerd tot het ijskoud is.
Garneer het glas met een stukje citroenschil.
Cocktail
Cocktail

Beoordeling:


3.8536




Cocktail boeken:

Jacques Dupont - Wereldwijnen!Alain Bloeykens - Wijn Voor KonijnM. Koolen - WijnlogboekWillem Arts - Zuid-afrikaanse wijnStella Murphy - De SmoothiebarS. Johns - De koffiebarPetra Davids - Wijnroutes